Wednesday, September 1, 2010

Diferenta intre greutatea corpului si greutatea grasimii corporale


De multe ori ni s-a intamplat sa ne cantarim si sa ne ingrozim ca am crescut in greutate, desi am facut sport intens, am ridicat greutati sau am baut foarte multa apa si atat.. Se poate sa ne luam numai dupa kilogramele pe care ni le arata cantarul? Raspunsul este CATEGORIC NU, atunci cand vorbim de diferente de pana la 7-8 kilograme..(si nu la nivelul zecilor de kg).
Daca de exemplu o persoana obtine 4 kg de grasime, ar avea aceeasi greutate daca ar face sport si ar obtine 4 kg de muschi, insa diferenta se face nu din cantar, ci din ceea ce se vede cu ochiul liber si de procentul grasimii si a muschilor din corp.
Sa slabesti in kilograme e simplu: nu mai bea 3 zile apa si o sa pierzi intre 4 si 6 kilograme pe cantar! Dar dupa ce bei apa se pun la loc acele kilograme..deci nu ai pierdut din greutatea corporala..Atata timp cat o persoana care vrea sa slabeasca nu stie de unde reuseste sa reduca numarul de kilograme (grasime, muschi sau apa), nu se poate spune ca dieta acesteia functioneaza corect sau nu.
Orice dieta care se bazeaza pe restrictia numarului de calorii va duce la pierderea de muschi intr-o oarecare masura, mai ales daca nu este implicat efortul fizic. (50% din greutatea pierduta va fi din muschi si apa, deci foarte putin din grasime)
Cei care incep un program de fitness, reusesc sa creasca in numarul de kilograme datorita faptului ca muschii retin apa, insa asta nu inseamna ca s-au ingrasat (cu grasime), ci e ceva temporar. De asemenea, cei care consuma carbohidrati dupa o perioada in care au consumat putini carbohidrati, vor creste in greutatate datoita faptului ca se va retine apa, insa asta nu inseamna ca acea apa este grasime, ci poate fi eliminata in zilele urmatoare.
Cei care vor sa realizeze care este pierderea grasimii reale ar trebui sa nu ia in considerare ce arata cantarul, ci sa observe cum se aseaza hainele pe ei. Daca numarul de kilograme este acelasi ca la inceputul perioadei de slabire, iar grasimea s-a redus totusi, inseamna ca hainele ar trebui sa fie mai largi decat inainte. Acest lucru se intampla pentru ca se castiga masa musculara, grasimea se topeste iar corpul isi modifica compozitia.
Fiti atenti, asadar, la aspectul corpului vostru, incercati sa faceti diferenta intre pierderea masei musculare, a apei si a grasimii, eventual faceti-va poze inainte si dupa dieta si antrenamente si studiati dupa aceea diferentele, oglinzile pe moment pot fi inselatoare. :)
http://alisucu.blogspot.com/2010/04/diferenta-intre-greutatea-corpului-si.html

No comments:

Post a Comment