Friday, August 13, 2010

Paine raw

Paine din seminte de in

Paine de in

  • 1 cana seminte in
  • ½ cana seminte in, inmuiate pentru 10 min
  • 1 cana nuci sau migdale crude
  • 1 Lg ulei masline
  • sare dupa gust
  • apa

Stiu ca intructiunile o sa pare prea multe, insa este mai simplu decat arata. Semintele de in se dau printr-o rasnita de cafea, iar cele de migdale sau nuci se maruntesc pe cat posibil, sau transforma in faina. Se pregateste o tava la uscatorul de fructe pe care se aseaza o foaie cerata. Toate se amesteca pana la consistenta unui aluat tare, putin faramicios, si se intinde pe folia cerata folosindu-se o paleta umezita si mana la nevoie pentru rotunjirea marginilor. Odata ce se afla pe tava, se imparte si taie foaia de paine cu un cutit, pentru a fi usor de intors in cateva ore. Se usuca pentru 6 -8h sau mai putin in functie de consistenta dorita. Painea se poate pastra la frigider in folie de plastic, sau cutii inchise etans pentru mai mult de 3 saptamani. Painea se poate face din orice fel de seminte, grane incoltite, cu mirodenii sau fara, dulce, sarata, mai uscata sau mai groasa; totul tine de imaginatie.

Paine din seminte

  • 2 cani seminte in macinate in rasnita
  • 1 cana migdale crude
  • ½ cana seminte dovleac crude macinate
  • ½ cana fulgi grau cumparati de la Plafar
  • ½ cana seminte in puse la inmuiat pentru 10 min*
  • sare dupa gust

*Gelatina eliberata prin inmuiere va ajuta la legarea painii. Se urmeaza intructiunile de mai sus. Numai ce am facut painea aceasta, si e delicioasa. Compozitia a ajuns pentru 2 tavi de uscator.

Paine italiana

  • 2 cani de grau inmuiat pentru o noapte
  • ¼ cana masline tocate
  • 1 catel usturoi
  • ½ cana de ardei tocat marunt
  • un varf de cutit sau mai putin de oregano, busuioc si cimbru
  • 1 lg ulei masline
  • sare dupa gust

Totul se amesteca si se usuca pentru 12h sau mai putin.

Paine cu usturoi

  • orice fel de felii de paine cruda
  • 2 catei usturoi
  • 2, 3 Lg peanut butter (opt.)

Painea se incalzeste putin in uscatorul de fructe. Cateii de usturoi se curata si se pot faramita sau pur si simplu freca painea cu ei, pentru a-i da o aroma superba. Dupa aceea se intinde un strat de unt de migdale.

http://ligiapop.com/2009/05/01/retete-partea-2/

1 comment:

  1. E un deliciu! Eu de 2 luni numai paine facuta la "cuptorul domol" mananc! Si a atata de satioasa! OF! Reteta mea difera mereu, in functie de ce am prin camara, fac reteta asta cam la 4-5 zile pentru ca-mi place sa am painica proaspata tot timpul, oricum nu rezista prea mult! ;-)

    ReplyDelete