Sunday, August 15, 2010

Pateuri fara foc

Multi dintre noi stim cum arata fructul de avocado. Este copt cand este putin moale, cu coaja maronie si interiorul inca verzui. Atunci cand petele maronii sunt prezente, se indeparteaza cu o lingurita, deoarece in marea cazurilor sunt putin stricate la gust. Se pot cumpara fructe verzi si care se vor pune la geam, intr-o punga de hartie. La fel se va proceda si cu fructul de mango, numai ca acesta trebuie sa fie putin rumenit la cumparare.

Mai jos voi prezenta mai multe retete delicioase unde vom folosi numai ingrediente crude, incluzand si seminte. Incercand sa pastram cat mai multi nutrienti posibili, va fi nevoie de preferat folosirea unor boluri de sticla in locul celor de plastic, si al lingurilor de lemn si plastic in locul celor de inox sau metal. Portiile vor fi pentru 1-2 persoane, iar urmatoarele prescurtari se vor folosi in retete: Lg – lingura, lg – lingurita.

Guacamole

  • 1 avocado
  • 1 catel usturoi
  • ½ ceapa verde
  • 1 rosie tocata marunt
  • zeama lamaie dupa gust

Avocado se face pasta cu o furculita si se amesteca cu toate celelate. E superb, are gust de vinete. Se poate manca pus pe o frunza de varza, salata, paine, cu felii de ardei, cu felii de vinete, ciuperci uscate sau simplu. Totul tine de imaginatie.

Pateu de seminte

  • 1 cana seminte floarea soarelui crude, inmuiate 2h
  • 2, 3 catei usuturoi
  • 2 lg zeama lamaie
  • sare dupa gust

Se amesteca in blender pana la omogenizare si se serveste pe castravete, rosii, ardei, salata.

Pateu de nuci

  • 1 cana migdale crude inmuiate peste noapte
  • ¼ telina
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov mic
  • zeama de lamaie
  • sare

Se omogenizeaza toate in blender.

http://ligiapop.com/2009/04/25/retete-partea-1/

No comments:

Post a Comment